Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

tirsdag 25. januar 2011

En spektakulær børsdag!

Dagen i dag kan best sammenlignes med å bli slått i fjeset gjentatte ganger med en virkelig stor slegge. De fleste av aksjene i porteføljen falt i verdi. Min nest største investering falt -3,44% og min tredje største investering falt 8,87% og Dollaren ligger på 5,76 NOK. Når 56% av porteføljen min er i dollar vil en lav dollar påvirke porteføljeverdien betydelig.

Er du i ferd med å bli en passiv investor så er det slike dager som virkelig rister liv i deg igjen. En utrolig spennende børsdag.

The game of speculation is the most uniformly fascinating game in the world. But it is not a game for the stupid, the mentally lazy, the person of inferior emotional balance, or the get-rich-quick adventurer. They will die poor.2 kommentarer:

 1. Jeg tror faktisk dagen i dag kan ha vært en brukbar inngang i SFL, jeg. Jeg må si du er tøff som har GOGL som tredje største investering. Hadde jeg våget å ta den inn så ville den definitivt vært en av mine minste poster. Du har ikke vurdert andre norske selskaper enn de i Fredriksen-færen? Selv har jeg f.eks. SPOG som gir en fin direkteavkastning.

  Atom Vinter

  SvarSlett
 2. Mulig du har fått en fin inngang i SFL i dag, ja. Jeg liker SFL veldig godt og har stor tro på at SFL vil gjøre det godt i fremtiden.

  De neste månedene ser mørke ut for GOGL og det er jo noe vi også har vist i lang tid nå. Mulig GOGL vil falle en krone eller to til før den bunner ut. Men om 1-2 år så tror jeg GOGL vil vise seg å være en god investering. Det at GOGL har de fleste skipene på lange kontrakter og er delvis eksponert mot tank gjennom Knightsbridge gjør at jeg tror GOGL vil bli en av vinnerne blant tørrbulkselskaper i fremtiden. De har også JF og SFL i bakhånd om det skulle bli riktig ille.

  Det var faktisk en annen som nevnte SPOG for bare noen få dager siden også i en kommentar til innlegget: Porteføljerapport 19.01.11.

  Jeg var lastet i SPOG men solgte den i begynnelsen av 2010 av grunner jeg ikke lenger husker. Men generelt liker jeg godt norske sparebanker.

  Jeg vurderer hele tiden selskaper notert på OSE. Men jeg finner som regel tilsvarende selskaper notert i USA som passer bedre i porteføljen min. Det har en del med at jeg holder et relativt høyt risikonivå. Men i fremtiden når jeg skal redusere dette en del vil jeg vurdere en større eksponering mot norske selskaper og norske sektorer.

  SvarSlett