Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

fredag 9. juli 2010

Seadrill (SDRL) Analyse

Seadrill er et ledende offshore riggselskap som driver en allsidig flåte på 41 enheter som omfatter boreskip, jack-up rigger, halvt nedsenkbare rigger og tender rigger. Seadrill oppererer fra grunne områder til ultra-dypvannsområder i tøffe miljøer og godartede miljøer.

Seadrill har ca 7500 dyktige og høyt kompetente medarbeidere, som representerer rundt 50 nasjonaliteter, og opererer i 15 land på fem kontinenter.
Seadrill er notert på New York Stock Exchange og Oslo Børs. Seadrill er også et av få selskaper jeg holder som er notert på Oslo Børs. Selskapets er kontrolert av John Fredriksen som er største eier og styreformann. John Fredriksen er også en av verdens rikeste personer og største eier i bla. Ship Finance, Frontline, Golden Ocean Group, Golar osv...

Seadrill har ambisjoner om å bli markedsledende på sitt område i løpet av 5 år, i følge en uttalelse fra Visepresident Tor Olav Trøim, 26.06.2010.

Seadrill er et selskap som svinger stort. Utbyttene stiger i gode tider og faller eller blir fullstendig kuttet i nedgangstider. Men til gjengled så får aksjonærene godt betalt for denne usikkerheten. Derfor blir dette en litt annen type analyse hvor jeg fokuserer mer på hva som skjer i SDRL nå.

De aller fleste av SDRL sine rigger er på lange og solide kontrakter. Flåten til SDRL er en av verdens yngste flåter med en snittalder på 4 år. Diamond har til sammenligning en gjennomsnittsalder på 30 år. SDRL har også en aksjepost i riggselskapet Pride International og eier 74% av Seawell som driver med bore og riggservice.

SDRL har også kjøpt seg opp til en eierandel på over 50% av Scorpion Offshore (SCORE) som eier 7 relativt nye Jack-up rigger med en backlogg på $ 720,000,000. SDRL har også lagt inn bud for hele selskapet på 40,50 pr. aksje.

Seadrill vurderer fra tid til annen å selge alle riggene sine til Ship Finance for så å leie alle riggene tilbake på kontrakter som varer hele riggens levetid. Fordelen her er at ekstremt mye cash blir frigjort uten at utgiftene vil øke stort. Fire av riggene til SDRL er allerede solgt til Ship Finance og leid tilbake igjen av SDRL.

SDRL har pr.dags dato en utbyttegrad (yield) på 11,84% og en P/E på 3,45. SDRL prises også til 101% av bokført verdi. Utbyttet utgjør i underkant av 50% av forventet EPS for 2010.

I dag er SDRL min største investering og jeg har jevnt kjøpt aksjer i SDRL fra den var i kr 50,- og frem til i dag hvor den står i kr 129,-. Dersom du er langsiktig vil jeg si at alt under kr 150,- er en god inngang i SDRL.

Absolutt verdt å se nærmere på dersom du ønsker å booste utbytteporteføljen litt.

Les også SDRL analyse fra November 2010

"Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly."
Robert Francis KennedyIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar