Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

onsdag 14. juli 2010

Personlige mål

Jeg tror at det er veldig viktig å ha noen konkrete mål for fremtiden. Noe å forholde seg til og noe å se frem til.

Derfor setter jeg opp en liste over mine fremtidige mål.

Ett av mine personlige mål er at om 10 år vil jeg ha minst kr 300,000 utbetalt fra utbytter pr.år. Med jevn tilføring av kapital og reinvestering av utbytter bør dette være mulig.

Å bo i USA har alltid vært en drøm for meg. Jeg planlegger å på sikt kunne kjøpe meg en leilighet eller sommerhus i USA hvor jeg kan dra på ferie og bo 2-3 måneder i året.

Men det aller største målet med investeringene er å kunne leve av utbyttene. For å kunne leve av utbyttene uten å senke standarden bør jeg ha minst kr 500,000 - 600,000 utbetalt pr.år. Utbetalingen bør også helst øke med minst 4-5% pr.år. Å kunne velge jobb uten å tenke på lønn og å være gjeldsfri er en drøm for meg.

Hva er deres mål for fremtiden?


Formulate and stamp indelibly on your mind a mental picture of yourself as succeeding. Hold this picture tenaciously. Never permit it to fade. Your mind will seek to develop the picture...Do not build up obstacles in your imagination.2 kommentarer:

  1. Interessante mål :) For å ha ca 300 000 i utbytte, hvor mye investert kapital regner du med da?

    SvarSlett
  2. Hei

    Det avgjørende vil være hvordan utbyttene fra selskapene jeg har investert i utvikler seg over de neste 10 årene og hvordan jeg reinvesterer utbyttene de neste årene. Men i overkant av 2mill bør være nok. Det vil tilsi en utbyttegrad på ca 15% årlig.

    SvarSlett