Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

torsdag 25. august 2011

Gode resultater fra Fredriksen

Golden Ocean Group leverte som forventet, kanskje også litt i overkant.
EPS endte på $ 0,04. Utbytte blir halvert fra $ 0,04 til $ 0,02. Jeg har lenge ønsket redusert utbytte slik at selskapet får enda litt ekstra cash i bakhånd til investeringer. Nå har GOGL varslet at de ønsker å bruke noe av utbyttekapasiteten til å kjøpe tilbake egne aksjer. For meg som anser GOGL for underpriset i forhold til fremtidige inntekter så er tilbakekjøp positivt. Videre regner ikke selskapet med at de vil få problemer med å betjene gjelden, og de er positive til fremtiden, med unntak av at det fortsatt kommer ut flere skip enn hva som er ønskelig i markedet.

Seadrill leverte også i nærheten av hva som var forventet.
EPS endte på $ 1,34. Mye takket være salget av aksjebeholdningen i Pride International. Utbytte ble satt til $ 0,75, samme som sist kvartal. Dette var også som forventet. Seadrill er generelt positive til markedet og forventer økte rater over de neste kvartalene.

North Atlantic Drilling leverte EPS som var noe høyere enn hva jeg hadde forventet. EPS endte på $ 0,07 og utbytte ble satt til $ 0,035. Utbytte ble akkurat som forventet. Fremtidsutsiktene ser lyse ut og Thorkildsen forventer å børsnotere NADL i løpet av Q4. NADL har absolutt mulighet til å øke utbytte betraktelig, men jeg tror de vil prioritere nye investeringer og nedbetaling av gjeld. Slik at jeg tror utbytte vil ligge på 0,035 også for Q3.

Totalt sett var det gode eller i hvert fall som forventet resultater og positive fremtidsutsikter som preget alle tre selskapene. Det kan se ut som aksjonærene i NADL og SDRL vil gå noen gode kvartaler i møte. For GOGL er det enda en del usikkerhet over de neste kvartalene, men ser en forbi dette så tror jeg GOGL har en veldig stor oppside. Selskapet fremstår solid, men bulkmarkedet skaper en del usikkerhet.

"A journey of a thousand miles begins with a single step."
Sun Tzu

6 kommentarer:

 1. Fredriksen nye juvel Archer, har du analysert den?

  "Noe av det absolutt billigere på Oslo Børs

  På våre estimater er Archer priset på P/E rundt 7 for neste år og det er noe av det absolutt billigere på Oslo Børs. Når man kombinerer det med sterk ledelse og gode eiere så har man et bra case, sier aksjeanalytiker Kristian Tunaal i DnB Nor Markets til Stocklink iMarkedet.

  Han sier at meglerhuset tror på en ganske betydelig aktivitetsøkning fra i år til neste år, og også videre fremover.

  - Vi har god tro på oppkjøpet i USA, legger analytikeren til"

  http://www.stocklink.no/Article.aspx?id=82937


  Hvor kjøper du NADL, kan ikke se tickeren?


  Mvh

  geeir

  SvarSlett
 2. Hei Geeir ja jeg hadde noen aksjer i Archer eller da Seawell for ca ett år siden. Den største grunnen til at jeg solgte var at de ikke betaler utbytter og jeg anså det som lite sannsynlig at Archer ville begynne å betale utbytte de nærmeste årene. Inntil Archer begynner å betale utbytte vil jeg nok ikke vurdere å investere i dette.

  NADL handles på unoterte.

  SvarSlett
 3. Frontline med 2 cent i utbytte for 2 kvartal, som forventet?

  SvarSlett
 4. Hei

  Til dels forventet. Jeg regnet med at utbytte ville halveres til 0,05 USD men jeg regnet med at utbytte også helt kunne bli kuttet. Slik at 2 cent er ikke overraskende.

  Jens Martin Jensen skal i følge www.Hegnar.no sakt at bunnen i markedet nå er nådd. Jeg kan ikke si jeg er veldig overbevist om dette. Hvis bunnen der i mot er nådd ser jeg ikke for meg noen rask bedring i markedet. Verdens oljeforbruk er forventet å øke med 1,78% fra 2011 til 2012. Det er betydelig lavere enn nye tankskip som kommer ut i markedet i løpet av 2011-2012. FRO har fått utsatt leveringen av sine 5 VLCC'er med ca 4-5 måneder. Dette kjøper FRO litt tid men ikke veldig mye tid akkurat. Men kanskje nok til at markedet bedrer seg noe?

  Jeg er likevel veldig spent på å se hva Fredriksen og Frontline vil foreta seg frem over. Det er mange muligheter for de som har cash i dagens marked.

  SFL leverte resultater i går. Selskapet leverte EPS på $ 0,52 og utbytte på $ 0,39. Utbytte var som forventet men EPS var noe høyere enn hva jeg forventet. Uansett så ser SFL ut til å være det mest solide av Fredriksens shippingselskaper. Derfor vil det ikke være overraskende om vi ser SFL ta over noe av belastningen til FRO. Det at FRO har SFL i bakhånd er noe av grunnen til at jeg tror FRO er ett av shippingselskapene som vil komme sterkest ut av denne "krisen"

  SvarSlett
 5. SFL er sist omsatt til 13,40$ i USA, en kurs du anbefaler kjøp til? Vil du opplyse din inngangspris?

  SvarSlett
 6. 13,92 er min inngangskurs i SFL. Jeg kan ikke si hva som vil passe for deg. Det kommer an på hvor lang tidshorisont du har, risikonivå, strategi osv...

  Men selv anser jeg dagens kurs på rundt 13,40 som en god inngang om en er langsiktig og derfor har jeg selv også handlet mer i SFL de siste dagene. Jeg anser SFL for å være underpriset på dagens kurs i forhold til inntekter, risiko og hvordan jeg ser fremtiden til SFL. Jeg tror SFL har fått mye ufortjent bank i det siste på brunn av usikker verdensøkonomi og et dårlig shippingmarked.

  SvarSlett