Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

lørdag 19. november 2011

Så mye forbruk dekker utbyttene


På sikt er målet at utbyttene alene skal dekke alle mine utgifter. Men det er litt spennende å se hvor langt jeg er kommet etter i overkant av 2 år med utbytteinvestering.

Så langt dekker utbyttene følgende:  
Alle utgifter til bensin og strøm.
Alle forsikringer.
Alle offentlige avgifter.
Alle utgifter til Telefon, bredbånd og tv.
Ca 75% av utgifter til mat og drikke.

Utbyttene dekker ikke:
Renter og avdrag.
25% av utgiftene til mat og drikke.
Klær.
Ferie/Fritid.
Overskudd til videre investeringer.
Utstyr og andre gjenstander.
Vedlikehold av diverse ting.
Diverse forbruk.

For øyeblikket kan utbyttene dekke i overkant av en fjerdedel av forbruket mitt. Slik at utbytte bør nok være minst fire ganger så stort som det er i dag før jeg vil kunne leve av dette. Det er en risiko for at utbyttene kan falle noe, og at jeg plutselig får en del uventede utgifter. Derfor bør jeg nok ha fem ganger dagens utbytte for å føle meg komfortabel. Dersom jeg klarer å oppnå en økning i utbytte pr. år på 10% vil det ta meg ca 17 år før utbyttene er fem ganger dagens utbytte.  Dersom jeg klarer å oppnå en årlig økning på 15% vil det kun ta 11,5 år før utbytte er fem ganger dagens utbytte.

Jeg har satt meg som mål å øke utbyttene med minst 10% årlig, men jeg vil likevel jobbe hardere for å oppnå rundt 15% årlig økning. Med tanke på at jeg har gjeld å betale ned, og at de fleste selskaper normalt ikke oppnår mer enn 7-10% årlig økning i inntekter, vil det bli vanskelig å oppnå 15% økning i utbytte.

For å likevel prøve å oppnå nærmere 15% årlig økning vil jeg fokusere på å bytte ut selskaper i porteføljen med selskaper som helst har likt eller større utbytte og hvor jeg tror det er større potensial for økning av utbytte. Jeg vil også fokusere på å betale ned gjeld, men samtidig kjøpe selskaper som jeg anser som bedre investering enn å betale ned gjeld i lengden.

Klarer jeg å oppnå 15% økning i utbytte over de neste fem årene, vil jeg være halvveis til at jeg kan leve av utbyttene.

A clear vision, backed by definite plans, gives you a tremendous feeling of confidence and personal power.
Brian Tracy
2 kommentarer:

  1. Jeg vet ikke hvor gammel du er og hvor lenge du har holdt på med dette, men du har uansett kommet veldig godt igang hvis dine passive inntekter dekker over en fjerdedel av kostnadene dine. Sikkert motiverende å se at det går framover?

    SvarSlett
  2. Hei Vidde

    Jeg har drevet på i snart tre år med utbyttestrategien. Ja det er veldig motiverende at det ser ut til at strategien fungerer.

    Den største grunnen til at utbyttene dekker ca 1/4 av forbruket er likevel mer takket være egenkapitalen og gearingen i porteføljen enn utbyttestrategien. Likevel utbyttene totalt sett har økt jevnt de også. Utfordringen videre blir å prøve å øke utbytte med over 10% årlig samtidig som jeg også betaler ned gjeld.

    SvarSlett