Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

onsdag 2. mars 2011

Porteføljerapport for 02.03.11

Listen over porteføljen kan du se her.

Her er grafen over utviklingen for 2011 så langt.


Det har vært en negativ utvikling i det siste og en del av mine selskaper har blitt rammet hardere enn andre. Derfor har jeg benyttet denne tiden til å gjøre noen endringer i porteføljen min.

Kjøp
1. Golden Ocean Group: Selskapet har falt ca 17% fra toppen i 2011 og jeg anser dette som en god inngang på lang sikt og valgte derfor å kjøpe meg ytterligere opp i GOGL. Jeg tror tørrbulkmarkedet vil fortsette å være negativt over lengre tid. Slik at det vil ikke forundre meg om GOGL faller enda 10-15% fra dagens kurs.

2. Hasbro: Selskapet er kjent for leker og spill som Transformers, G.I Joe, Magic The Gathering, Monopol osv… Selskapet har en utbyttegrad på kun 2,7% litt i underkant av hva jeg liker. Men de har i snitt økt utbytte med 23% de siste 5 årene og de økte utbytte i 2010 med 25% Utbytte utgjør også kun 43,79% av EPS. Jeg tror Hasbro vil gjøre det godt i fremtiden.

3. AT&T: Dere kan lese analysen min her.

4. North Atlantic Drilling: Selskapet kan dere lese mer om her.

Salg
1. Nordic American Tanker: Bakgrunnen for salget er stort sett at porteføljen er allerede overeksponert mot shipping. Grunnen til at jeg valgte Nordic American er at dette er selskapet jeg har minst tro på for tiden, av mine shippingselskap.

Under overvåkning:
1. Hudson City Bank: HCBK opererer i New York og omegne. De har spesialisert seg på lav rente til kunder med god likviditet. HCBK var en av få større banker som ikke trengte støtte fra staten USA etter og under finanskrisen. Selskapet har den siste tiden utviklet seg ekstremt negativt. Inntektene har falt litt og utbytte utgjør nå ca 60% av EPS. HCBK har tidligere uttalt at utbytte skal ligge på 50% av EPS slik at det er fare for ett utbyttekutt i nærmeste fremtid. Jeg tror allikevel at ledelsen ser en lysere fremtid om ca 1-2 år og derfor lar utbytte og EPS utjevne seg over de neste årene.


Generelt:
Det er en del frykt ute og går. Markedene faller, dollaren faller, porteføljen min faller definitivt. Gull stiger, slik gull ofte gjør når folk er nervøse. Utbyttene tikker fortsatt inn på kontoen og alt er egentlig som det skal. Jeg vil fortsatt fokusere på å redusere gjeld fremfor nye investeringer. Men oppstår det flere gode muligheter så vil jeg selvfølgelig heller benytte meg av disse.

We're getting hurt, but I'm a long-term investor.
Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud

2 kommentarer:

 1. Når det gjelder analyse, så har jeg et spørsmål. Når vil vi få se en analyse av Golden Ocean? Etter hva jeg kan se, så har du ikke gitt noen analyse av denne, og dette er jo tross alt en stor del av din portefølje. Selskapet tilbyr jo nå 16% direkteavkastning, men er det en utbyttegrad som er holdbar?

  PS: Keep up the good work!

  SvarSlett
 2. Hei og takk for kommentar :)

  Ja det har du rett i. Jeg har egentlig ikke noen planer om å publisere noen analyse av GOGL med det første. Det er mye usikkerhet i bulkmarkedet for tiden og det skaper en god del risiko i GOGL også. Derfor tenkte jeg å vente med en GOGL analyse til det blir litt lettere å spå fremtiden og retningen til GOGL.

  Når det gjelder utbytte så tror jeg at dersom snittet ditt ligger ved dagens kurs kan du forvente 16%+ i utbytte for fremtiden. Men for 2011 og kanskje også 2012 er det stor fare for kutt i utbyttet til GOGL. Det er mulig at GOGL ønsker større kapital i selskapet og derfor kutter utbytte en gang i løpet av 2011-2012. Det vil ikke forundre meg om det halveres. Bakgrunnen for mer kapital i selskapet kan være investeringer, eller frykt for mindre inntekter i fremtiden. GOGL har de fleste av skipene sine på lange kontrakter. Noe som gjør at GOGL stiller seg sterkere enn de fleste av konkurrentene. Men til gjengjeld risikerer vi at selskapene som leier skipene til GOGL går konkurs eller ikke klarer å betale for seg. Det vil igjen føre til at GOGL mister inntekter.

  John Fredriksen kontrollerte selskaper har ofte en tendens til å hente inn penger til nye investeringer gjennom emisjoner fremfor større utbyttekutt. Men ved dagens lave kurs vil sannsynligvis ikke dette være veldig aktuelt. Det er også noe av grunnen til at jeg forventer kutt i utbytte fremover.

  Jeg tror også kursen i GOGL kan falle videre. Men det er kun spekulasjon. Det er veldig vanskelig å forutsi hvor stor nedside i bulkmarkedet som er priset inn i GOGL ved dagens kurs.

  SvarSlett