Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

tirsdag 15. mars 2011

Gode tider for fremtidig inntekt

Når det eneste du ser er blodrødetall på børs og kun negative nyheter og dommedagsprofetier i avisene, vet du at det er gode tider for fremtidige inntekter. De neste dagene, ukene og kanskje også månedene er det veldig vanskelig å spå om verden skal videre ned eller opp igjen. Men på lang sikt vet vi at verden skal videre opp. Derfor vet vi også at om du gjør de riktige valgene i disse dager vil du kunne høste frukten av dette i flere år fremover.

Flere hundretalls milliarder kroner blir i disse dager hentet ut av aksjemarkedene og plassert i bankkontoer, madrasser og andre historisk dårlige investeringer. På lang sikt skal disse inn i aksjemarkedet igjen. Det er begrenset hvor lenge du ønsker å sitte med penger i madrassen eller på en konto hvor pengene blir spist av inflasjonen.

Så når skal en kjøpe aksjer?
Skal en handle i dag som Nikkei falt over 10% eller skal man vente å se om børsene skal videre ned de neste dagene, ukene og kanskje månedene?

Det er helt umulig å gi ett riktig svar på dette. Ingen kan si noe sikkert om opprørene i Midtøsten, effekten av katastrofen i Japan eller hva som vil skje med atomreaktorene. Det er også fare for enda flere jordskjelv og større ødeleggelser. For alt vi vet kan disse problemene i Midtøsten, katastrofen i Japan og gjelden i Europa være det som skal til for å velte verdensøkonomien enda en gang. Jeg tror ikke det, men igjen så vet du aldri hva fremtiden har å by på.

En hver må selv se når de mener aksjene er så billige at de ikke lenger klarer å sitte på sidelinjen. Dersom vi nå har sett det verste i Midtøsten og Japan vil jeg si børsene er oversolgt og har priset inn langt større katastrofer enn hva vi har sett til nå. Men dersom det blir mye verre, er det vanskelig å si hvor mye lengre vi vil falle.

Selv er jeg egentlig fornøyd med den beholdningen jeg nå har og hadde derfor planer om å betale ned gjeld fremfor nye aksjekjøp. Dersom jeg skal ta opp mer gjeld for å kjøpe aksjer må enkelte selskaper bli enda litt billigere.

Jeg syntes både FRO, GOGL og SDRL ser attraktive ut med dagens kurs. SDRL er min største beholdning og derfor ønsker jeg egentlig ikke noe større eksponering mot denne. GOGL er også en av de største beholdningene og jeg kjøpte akkurat en del i denne før katastrofen i Japan. FRO er også en av mine større beholdninger men jeg vil vurdere å øke beholdningen i denne dersom den faller under kr 130,-

Min utvikling så langt for 2011

In the 20th century, the United States endured two world wars and other traumatic and expensive military conflicts; the Depression; a dozen or so recessions and financial panics; oil shocks; a flu epidemic; and the resignation of a disgraced president. Yet the Dow rose from 66 to 11,497.
Warren Buffett

2 kommentarer:

 1. Enig i mye av dette. Følger bloggen din, og har litt samme strategi selv. Er "bare" 22 år da, og har ikke vært på børs så lenge. Tenker å kjøpe noen aksjer i FRO jeg også, og håpe på at de klarer å fortsette å betale utbytte (noen tanker om det?) Hva tenker du om risiko i FRO?

  Meget god og intressant blogg!

  SvarSlett
 2. Hei

  For Q4 2010 betaler FRO $ 0,10 i utbytte som er tilnærmet null. Slik jeg ser det, er dette kun symbolsk for å bevise for aksjonærene at selskapet prioriterer utbytte. Jeg forventer ikke stort mer for de neste kvartalene i 2011 heller, og det vil ikke forundre meg om utbytte blir kuttet til null dersom markedet blir verre. Tankmarkedet har alltid vært preget av store svingninger. Slik at en bør forvente store svingninger i både aksjekurs og utbytte i FRO. Men jeg tror også at Frontline er det tankselskapet som står best rustet i nedgangstider og oppgangstider.

  Det kan se ut som vi ser en liten bedring i markedet nå og på lang sikt 2012-2013 tror jeg Frontline skal opp. Med dagens inngang regner jeg også med at vi kan se 10-15% årlig utbytte fra 2012-2013 i Frontline. Slik at om du er langsiktig og tåler en del svingninger i kursen tror jeg dagens inngang vil være en god inngang på lang sikt.

  Du kan også lese analysen min av FRO her: http://utbytte.blogspot.com/2010/12/frontline-fro-analyse.html

  Dersom du ønsker lavere risiko enn FRO kan Ship Finance Limited (SFL) være noe å vurdere. Dette er det selskapet i Fredriksengruppen jeg anser som det mest stabile av selskapene.

  Takk, setter pris på at du liker bloggen min. :)

  Hvordan er din strategi?

  SvarSlett