Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

søndag 17. april 2011

10 aksjer med høy utbyttegrad

Dette er en liste over de ti aksjene i porteføljen med den høyeste utbyttegraden i forhold til dagens kurs.

Listen inneholder navn, ticker og utbyttegrad.
01. Annaly Capital Management (NLY) 14,30%
02. Chimera Investment (CIM) 14,20%
03. Golden Ocean Group (GOGL) 13,25%
04. Marine Harvest (MHG) 12,53%
05. Knightsbridge Tankers (VLCCF) 8,10%
06. Seadrill (SDRL) 7,73%
07. Ship Finance Limited (SFL) 7,40%
08. CenturyLink (CTL) 7,30%
09. Hudson City Bank (HCBK) 6,20%
10. Altria Group (MO) 5,70%

Disse ti selskapene utgjør 47,98% av porteføljen. Det denne listen viser, er at det er en klar sammenheng mellom risiko og utbyttegrad. Disse ti selskapene regner jeg som noen av de selskapene med størst risiko for utbyttekutt eller utbyttestopp i min portefølje pr. dags dato.

Les også: 10 aksjer med lav utbyttegrad.

In this business if you're good, you're right six times out of ten. You're never going to be right nine times out of ten.
Peter Lynch

2 kommentarer:

  1. Seadrill og Marine Harvest har jeg en litt uggen følelse av. Mulig kun for de havner så ofte i media, med kjøp kjøp indirekte i teksten. Om de nå skulle falle på børsen, bruker det å ha sammenheng med utbyttet ?

    SvarSlett
  2. Ja både Seadrill og Marine Harvest er veldig populære for tiden. Jeg er enig i hva du sier. Når jeg ser aksjer som er veldig populære så går det opp en varsellampe for meg også. Det er da det er viktig å være på vakt for bobletendenser. Jeg tror både Seadrill og Marine Harvest er fair priset i dag. Seadrill har falt en del og jeg tror dette kan være en god inngang, men totalt sett så tror jeg den største oppsiden er tatt ut av begge disse. Men jeg er positiv til både MHG og SDRL og tror de vil stige jevnt og trutt om en er langsiktig. Det at SDRL er ned 8-9% den siste måneden anser jeg som kun støy i det lange bilde. Både SDRL og MHG tjener godt med penger og da er det naturlig å tro at selskapene vil stige jevnt og trutt over de neste årene, så lenge dette opprettholdes.

    Det at en aksje faller kan komme av veldig mye. Men generelt så bruker ikke det at kursen faller å ha sammenheng med utbytte. Dersom utbyttene kuttes fører dette ofte til at kursen også faller. Når utbytte kuttes eller reduseres er det naturlig å tro at ledelsen forventer dårligere tider og lavere inntekter i fremtiden, derfor faller også kursen som en konsekvens av dette. En annen grunn til at utbytte kuttes eller reduseres kan være at inntektene til selskapet faller. Da bør en også forvente at kursen faller som en konsekvens av at fremtiden ikke ser like lys ut. Fra mitt synspunkt ser fremtiden lys ut for både SDRL og MHG derfor forventer jeg at utbytte vil opprettholdes og sannsynligvis øke på sikt.

    Som Warren Buffett sier “In the short run, the market is a voting machine. In the long run, it's a weighing machine.” Slik at så lenge ikke det kommer noen nyheter fra selskapet eller markedet selskapet opererer i, så er de fleste svingninger kun støy basert på psykologien som dominerer i markedet den dagen, uken eller måneden. På lang sikt vil de virkelige verdiene skinne igjennom.

    SvarSlett