Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

fredag 17. august 2012

Porteføljerapport 18.08.2012


Listen over porteføljen kan dere se her.

Her er grafene over utviklingen så langt i år.
Så langt har 2012 gått relativt godt. Jeg er fortsatt i pluss, likevel porteføljen har falt en del tilbake over de siste månedene. Jeg har siden den siste porteføljerapporten opprettet en zero-konto og overført VLCCF, SFL, NOK og GOGL til denne kontoen. Disse selskapene har i gjennomsnitt falt en del og skapt noen gode kjøpsmuligheter, spesielt i VLCCF. 

Jeg har brukt det siste halvåret på å fjerne all gjeld i porteføljen, og porteføljen er nå fri for gjeld. Ved å fjerne gjelden har jeg redusert risikoen i porteføljen betydelig. For å veie opp for denne reduserte risikoen har jeg økt risikoen ved å øke eksponeringen mot frontlinjeselskap og redusere eksponeringen mot kjerneselskap. Jeg har også redusert diversifiseringen i porteføljen. Forhåpentligvis vil dette gi en større avkastning med mindre risiko enn ved gearing, større diversifisering og større antall kjerneselskap.
Utbyttene kommer fortsatt inn på konto, men med langt større mellomrom enn tidligere. Likevel har jeg så langt i år mottatt 3,7% utbytte på totalkapitalen. Forhåpentligvis vil jeg motta ca 2% til over de resterende månedene av året og ende opp på ca 5,7%. 

Kjøp:
FRO
SEVDR
FRNT
NOK
VLCCF
SFL
GOGL

Salg:
SEVDR
NOK
SDRL
NLY
SFL
DESSC
NHY
MHG
DNB
T
VLCCF
FRO
GOGL

Som dere kan se har det blitt mange salg og lite kjøp. Mye av dette skyldes at jeg reduserte gjelden i porteføljen og reduserte diversifiseringen. 

Generelt så følger jeg nøye med på KO, MCD, STL, GOL, DNB og alle selskapene i porteføljen min. Jeg håper å få DESSC til kr 7-8, ORK til under kr 40, NHY til under kr 20 og FRNT til rundt kr 17-18,-. Videre hadde jeg ventet meg en generell nedgang i aksjemarkedet som enda ikke har kommet. Jeg håper at denne vil komme en gang i løpet av august-september.  

Ellers har jeg vært fraværende fra bloggen de siste månedene. Dette skyldes andre aktiviteter som tar opp mye tid og derfor har jeg måtte kutte i tiden jeg bruker på å oppdatere bloggen. Jeg håper og forventer der i mot å trappe opp bloggaktiviteten over de neste månedene.

“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.”
Andy Warhol

4 kommentarer:

 1. Godt du er tilbake med oppdateringer.

  Jeg lurer på, hvorfor solgte du Sevan Drilling så tidlig? Var det bare for å redusere gjeld, eller har du mistet troen på selskapet?

  SvarSlett
 2. Hei :)

  Jeg har fortsatt stor tro på SEVDR. Jeg har faktisk solgt denne to ganger, det er hvorfor den står på både kjøp og salg. Bakgrunnen for at jeg solgte denne begge gangene er for jeg hadde en god fortjeneste i aksjen og jeg forventet en generell nedgang i aksjemarkedet som jeg regnet med ville dra SEVDR med seg ned også. Jeg venter fortsatt på at det skal komme en nedgang i aksjemarkedet. Slik at forhåpentligvis får jeg kjøpt meg inn igjen. Men ettersom SEVDR ikke er en del av min hovedstrategi og mest sannsynlig kun en kortsiktig investering, vil det ikke være så farlig om jeg ikke får kjøpt meg inn igjen. Skulle jeg gjette vil jeg tro SEVDR blir kjøpt opp en gang mellom november 2012 og febraur 2013. Kun på grunn av at Seabras vil mest sannsynlig bli notert i løpet av utgangen av 2012 og da tror jeg SEVDR vil bli kjøpt opp rundt samme tid.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Ser du det som sannsynlig at FRNT kan komme ned til 17 - 18?
  Jeg gjorde gode penger på SFL, men jeg skjønner ikke hvorfor den aksjen fortsetter å stige. Det har da ikke kommet noen nyheter som skulle tilsi at det er noen grunn til stigning. Noen tanker?
  Jabba

  SvarSlett
 4. Hei, beklager sent svar.

  Nei jeg ser det ikke som veldig sannsynlig at FRNT skal komme ned til 17-18,- lengre. Mye av dette er på grunn av QE3 som sentralbanksjefen i USA akkurat innførte for noen dager siden. Dette vil nok generelt være med på å presse opp aksjemarkedet. Jeg kjøpte selv akkurat mer i FRNT på kr 24,- med lang sikt i tankene.

  Fint at du tjente godt på SFL :D
  SFL ser noe høyt priset ut nå i forhold til dagens shippingmarkedet. Men jeg syntes likevel ikke at SFL ser veldig overpriset ut og det vil ikke forundre meg om denne fortsetter å stige.

  Likevel det ikke har kommet noen positive nyheter så er det veldig mye positivt i SFL. De tjener fortsatt veldig godt med penger, selv i dagens shippingmarked. Noe som betyr at framtidsutsiktene for SFL ser veldig lovende ut. Selskapet betaler fortsatt et stort utbytte ca 8,9% og utbytte ser relativt safe ut. Selskapet har store inntekter fra offshoredelen og spesielt da rigg. Riggmarkedet går for tiden veldig godt, og over de neste 1-2 årene ser det ut til at dette vil bedre seg eller minst holde seg. Noe som igjen også kan være med å presse opp prisen på SFL. Selskapet har også nå en ganske stor og relativt ny flåte med containerskip som de kan gjøre mye spennende med. Blant annet ser de på muligheten for å skille dette ut til et eget selskap. Og containerflåten er allerede klargjort for dette, slik at å skille denne ut til eget selskap kan gå relativt raskt. Dette kan for aksjonærene bety større utbytter eller også aksjer i det nye selskapet som utbytte. I tillegg kan det begynne å se ut som bunnen er nådd i både tank og bulk og SFL har navigert igjennom dette på en veldig god måte. Noe som igjen gjør at investorene kanskje har en stor tillit til at SFL er forbi det verste. Men om f.eks verdiene på tank og bulkskip skulle fortsette å falle, vil dette tilnærmet utelukkende være til fordel for SFL nå. Ettersom SFL ikke har sikret noe av sin gjeld over skrapverdien for tank og bulkskipene. Noe som betyr at de vil ikke bli tvunget til å betale ned ekstra gjeld for å overholde låneavtalene, slik som ange andre blir (F.eks Golden Ocean Group).

  Slik at fra mitt synspunkt er det vanskelig å se hva nedsiden i SFL er for øyeblikket. Dette gjør meg til dels nervøs, for som de sier “Når noe ser for godt ut til å være sant så er det ofte det.”

  Dersom aksjemarkedet skulle krakke og dra med seg ned SFL til $12-13 uten at jeg ser noen forandring i SFL vil jeg kjøpe mer SFL. Men på dagens kurs så holder jeg SFL.

  På forumet er det en stor og aktiv shippingtråd hvor det fra tid til annen postes en del nyttige tanker. :)


  SvarSlett