Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

torsdag 8. juli 2010

Coca Cola (KO) Analyse

Verdens mest globale ord er OK, verdens nest mest globale ord er Coca Cola. Dette selskapet trenger nesten ikke en introduksjon for jeg tror så og si hele verden vet hva de driver med. Men her er en rask innføring.

The Coca Cola Company produserer, distribuerer og markedsfører leskedrikker av forskjellige typer over hele verden. Coca Cola har betalt uavbrutt utbytte på selskapets ordinære aksjer siden 1893 og økt utbyttene hvert år i 48 år. En av de største eierne av Coca Cola er Warren Buffett. En av verdens topp 3 rikeste personer og en av de beste investorene i verden.

I løpet av det siste tiåret har Coca Cola levert en gjennomsnittlig avkastning på 3,60% til sine aksjonærer. Ikke veldig mye å skryte av, men det beste kommer nå.

Fortjeneste pr. aksje har gjennomsnittlig økt 14,30% pr. år det siste tiåret. Utbytte har økt med 10,30% pr.år. Noe som er lavere enn EPS og gir derfor rom for å fortsette i denne takten. Coca Cola hevet sist utbyttet i februar 2010 med 7,30%. Noe som er i underkant av snittet på 10,30% pr.år. Men til gjengjeld så har utbytte doblet seg i snitt hvert 7 år siden 1968! Utbyttet pr.dags dato utgjør ca 57% av fortjeneste pr. aksje (EPS). Utbyttet har i det siste tiåret også holdt seg rundt dette nivået. Noe som betyr at utbyttet bør stå trygt også i nedgangstider.

Analytikere venter en økning i fortjeneste pr. aksje (EPS) fra $2,93 i 2009 til $3,45 for 2010 og $3,76 i 2011. Dette vil være en sterk økning i forhold til 2009 resultatet.

KO har pr.dags dato en utbyttegrad (yield) på 3,50% og en P/E på 17.23.

Coca Cola er markedsledende på sitt felt og har et av verdens sterkeste varemerker. Dersom du er langsiktig og liker jevn og økende utbytte bør du absolutt se nærmere på The Coca Cola Company (KO)

Les også: Coca Cola (KO) VS PepsiCo (PEP) Analyse

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.
Albert Einstein
GRATIS T-skjorte – Velg mellom mange design – bestill i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar