Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

mandag 29. august 2011

Ship Finance går som en kule!


Ship Finance International er i dag opp 11,18% uten noen videre nyheter som kan forklare dette. Likevel det er av liten betydning for meg som ikke skal selge, er det alltid litt spesielt og overraskende å se en aksje i porteføljen gå så mye på en dag.

Det er også et veldig morsomt sammentreff, når jeg akkurat i går publiserte en ny analyse av SFL.


Every few seconds it changes - up an eighth, down an eighth -it's like playing a slot machine. I lose $20 million, I gain $20 million. 
 Ted Turner  


4 kommentarer:

 1. Kjøpte meg inn i Ship Finance på 13,5$ takker være dine analyser av selskapet. Årsaken til oppgangen i går var nok at mange bloggens lesere ble overbevisst av analysen din og kjøpte.

  BW Offshore og Stolt Nielsen, er dette selskapet du vil analyse i løpet av høsten?

  SvarSlett
 2. Hei

  Da fikk du også en hyggelig papirgevinst.
  Jeg er ikke helt overbevist om at det var min analyse som var grunnen til gårsdagens oppgang :p Jeg får teste og se hva som skjer etter neste analyse jeg publiserer :p

  Sannsynligvis ikke, dessverre. Jeg har så stor eksponering mot både rigg og offshore at jeg har lagt denne sektoren på hyllen en stund. Hvis jeg kommer til å gjøre noen analyser av offshore eller shippingselskaper, blir det nok noen av de jeg har i porteføljen.

  SvarSlett
 3. Hei,

  Veldig interessant blogg og strategi!

  De siste ukers uro har gjort mange utbytte aksjer attraktivt priset, så jeg vurderer å opprette en utbytteportefølje.

  Et kjapt spørsmål: Er det noe forskjell på Skip Finance aksjen som handles i Norge og NYSE?

  SvarSlett
 4. Hei

  Takk.

  Nei det er akkurat det samme. Men det er allikevel enkelte faktorer som gjør at det kan være mer interessant for noen å handle i USA fremfor i Norge og motsatt. Først og fremst er SFL notert på unoterte i Norge. Derfor er det lavt volum i aksjen og kan til tider være vanskelig å kjøpe og selge aksjer i selskapet. I USA er det høyt volum og derfor lett å selge og kjøpe aksjer i SFL. Når du handler den i Norge blir SFL også registrert i VPS og derfor får du også utbyttene utbetalt i NOK fremfor USD. I USA blir ikke SFL registrert i VPS og du må selv føre selskapet på selvangivelsen.

  SvarSlett