Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

mandag 10. oktober 2011

Et oppgjør med sutrete milliardærer

E24 har i dag publisert denne artikkelen: Tar et oppgjør med sutrete milliardærer 

Det er ikke NAV-klienter eller innvandrere eller minstepensjoner som klager, men milliardærene, sier Mimir Kristjansson (25)

Kanskje Mimir Kristjansson burde forstå at penger ikke er alt her i verden. De superrike har like stor rett til å ytre seg om sin missnøye uavhengig av om de har 5 eller 50 milliarder.

Min konklusjon er at når de ikke kan leve med norske verdier og regler, så må de bare flytte, sier Mimir Kristjansson.

Når milliardærene flytter ut, følger som oftest store deler av bedriftene deres med.

Orkla er norges fjerde største arbeidsgiver.
Aker Solutions er Norges niende største arbeidsgiver.
Seadrill er Norges tyvene største arbeidsgiver.

Disse selskapene bidrar relativt kraftig til fellesskapet gjennom arbeidsplasser og en hel masse skatter.

Det ville vært spennende å se hvor mye bedre vil ville ha det i Norge uten f.eks Orkla. Vi ser jo bare nå hvem som sutrer når Orkla snakker om å selge seg ut av REC.

Jeg er verken for elle i mot de supperrike, men det er ikke slik at Norge er verdens navle. Det finnes nok av steder hvor disse superrike kan dra og betale enda mindre skatt, både for seg selv og selskapene sine.

Kanskje vi bare burde godta at de superrike ikke betaler like stor prosent skatt som oss andre. Men tilgjengjeld skaper de arbeidsplassene for flere titalls tusen nordmenn, og selskapene deres betaler årlig flere milliarder i både skatt og lønn.

Jeg er langt i fra noen ekspert på dette, men jeg tror Norge har større nytte av milliardærene enn milliardærene har av Norge.


Mimir Kristjansson, journalist i Klassekampen, har de siste seks årene vært enkeltemnestudent ved Universitetet i Oslo (UiO) uten å avlegge en eneste eksamen.

"Det er bare å finne et «jallaemne» med ledig plass, betale semesteravgift og så melde seg av eksamen." Mimir Kristjansson, journalist i Klassekampen.
Kilde: Tar fag for billig trening

Personlig ville jeg heller sett at Mimir flyttet ut, fremfor Hagen eller noen av de andre, likevel jeg aldri har vært noen tilhenger av Hagen.

Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.
Abraham Lincoln

  


1 kommentar:

  1. Jeg er heller ingen fan av Hagen. Men Hagen har akkurat like stor rett til å uttale seg om politikk som hvilken som helst venstre radikal sjournalist. Det er bare i molbolandet Norge at man skal "miste" alle rettigheter med en gang man blir rik.

    Forøvrig tror jeg ikke Hagen, Ultveitmo eller Spetalen klager over formueskatte fordi de "sutrer" over å betale skatt. Men fordi er overbevist om at det skaper en hindring til å bygge næring i landet.

    Personlig eier jeg ikke flisa i veggen, men har i motsetning til radissene forstått at folk flest ikke har motivasjon jobbe hardt hvis de ikke får beholde noe av det de skaper.

    SvarSlett