Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

mandag 23. mai 2011

Restrukturering

De siste 2 månedene har jeg undersøkt og jobbet med å restrukturere og lage en mer konsentrert portefølje, fremfor en mer diversifisert portefølje. Målet er at denne restruktureringen vil føre til en noe høyere risiko, men en betydelig høyere avkastning.

Fordelene:
En mindre portefølje å holde oversikt over.
Kun de aller beste utbytteselskapene blir valgt.
Større utbytte og potensial for kursstigning.
Mindre sannsynlighet for kutt i utbytte og kursfall.

Ulempene:
Mindre diversifisering.
Utbyttekutt og kursfall vil ha større påvirkning på totalutbytte.

Her er en liste over alle selskapene jeg vurderte å kjøpe mer i eller selge.I gjennomsnitt gav selskapene som ble solgt 2,76% i utbytte ved dagens kurs. Selskapene som ble kjøpt gir i snitt 3,26% utbytte. Dette resulterer i en økning i utbytte på 18% for denne andelen kapital i forhold til dagens kurs.

Selskapene ble også solgt med en gjennomsnittlig avkastning på 27,8% uten utbytte. Selskapene som ble kjøpt har en gjennomsnittlig avkastning på 16,00% uten utbytte. På grunn av økning i kostpris etter kjøpene er gjennomsnittsavkastningen nå redusert til  9,45% uten utbytte for disse selskapene.

Intel kjøpte jeg for rett rundt en måned siden og er opp 19% siden den gang. Jeg mente selskapet var underpriset da men hadde ikke forventet 19% økning på så kort tid. Uansett anser jeg selskapet som fortsatt underpriset på lang sikt og øker derfor beholdningen min i Intel.

Jeg anser fortsatt de fleste av selskapene jeg har solgt som gode og solide utbytteselskap for fremtiden. Unntaket må være Cincinnati Financial (CINF) Overflatisk ser selskapet solid ut. Selskapet har økt utbytte 40 år på rad, har en utbyttegrad på 5,1%, som utgjør 70% av EPS, nesten gjeldsfri, prises til kun 99% av EK og kun en P/E på 13,5. Men dersom vi ser på forventet EPS for 2012 ligger disse på 1,53 mot 2,27 for 2011. Dette betyr at vi risikerer at utbytte vil utgjøre 104,6% av EPS for 2012. Noe som betyr at vi risikerer utbyttekutt og betydelig lavere vekst i utbyttene for de neste årene. Bakgrunnen for fallet i EPS er oversvømmelsen i Mississippi og flere større stormer. Det er forventet at CINF vil måtte dekke krav på rundt 200mill USD. På grunn av lav gjeld og 380mill USD i cash vil det ikke være noe problem for CINF å dekke disse kravene. Men en bør forvente en betydelig mindre vekst i utbyttene fremover for at utbytte skal holde seg på 70% eller mindre av EPS.

Jeg har Microsoft og Dr Pepper Snapple Group under overvåkning og vurderer en inngang i disse om de faller enda lavere. Jeg vil også overvåke CINF og vil vurdere en inngang i denne igjen på $23 eller lavere. Microsoft ser allerede underpriset ut og jeg vil sannsynligvis handle om den faller under $20,5.

Altria Group (MO) er også et spennende selskap jeg vil holde ett lite øye med. Jeg håper å se noen endringer som vil sikre selskapet større inntekter og mer sikkerhet for fremtiden. Jeg hadde gjerne håpet på flere investeringer innen alkoholholdig drikke for MO. Det ble også nesten lovelig med Marihuana i California i 2010. Dette er også en bransje som vil passe perfekt for Altria Group. Det sies at å lovliggjøre Marihuana  i California, vil bidra til over 10 milliarder kroner i ekstra skatteinntekter. Dette er positivt for en stat som nesten er konkurs. Mye spennende som kan skje med MO i fremtiden.

Jeg forventer at på sikt vil denne restruktureringen jeg nå ha gjort føre til større avkastning i utbytte. Jeg anser fortsatt de fleste av selskapene jeg har solgt som noen av de beste utbytteselskapene som finnes. Derfor vil jeg holde øye med disse og kanskje kjøpe meg inn igjen dersom de faller betydelig fra dagens nivå.

Jeg anser nesten ingen av selskapene jeg har kjøpt som underpriset. Jeg vil si de fleste er fair priset eller på grensen til overprisning, men det samme var også selskapene som ble solgt.

"The stock market is a no-called-strike game. You don't have to swing at everything - you can wait for your pitch. The problem when you're a money manager is that your fans keep yelling, 'Swing, you bum!'" - Warren Buffett

2 kommentarer:

  1. Er jo tilbud hos Nordnet på noen av aksjene du anbefaler nå... :-)

    SvarSlett
  2. Hehe, ja ser dette. Wal-Mart og McDonald's er noen av mine største investeringer. Synd de ikke har tilbud på Coca Cola og Procter & Gamble også.

    SvarSlett