Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

lørdag 28. mai 2011

Fredriksen prøver å drepe optimismen

For noen dager siden laget jeg et innlegg hvor jeg prøvde å tyde de tvetydige signalene fra John Fredriksen og Tor Olav Trøim. I dag ser jeg at det er flere som spekulerer i hva agendaen til John Fredriksen og Tor Olav Trøim er.

Du kan lese et utdrag fra reportasjen i FinansAvisen her: John Fredriksen og Trøim bløffer alle?

Tor Olav Trøim sier markedet ikke har vært verre siden svartedauden. John Fredriksen sier Trøim er for optimistisk. Men han sier også at om 1-2 år vil han plassere halve formuen i tank og kjøpe opp stort sett alle andre.

Personlig tror jeg de neste 2-3 årene kan bli en veldig spennende og kanskje skremmende opplevelse for aksjonærene i Frontline.

It was the Law of the Sea, they said. Civilization ends at the waterline. Beyond that, we all enter the food chain, and not always right at the top.
Hunter S. Thompson


4 kommentarer:

 1. Hei

  Holder på med å bygge opp en utbytteportefølje, samtidig som jeg sitter på en del selskaper med stort potensiale for kursøkning. Disse skal selges når tiden er inne nettopp for å kjøpe solide utbytteselskaper.

  Er ikke aksjonær i FRO og GOGL men følger nøye med. Vi vet ikke når bunnen er der men jeg mener en inngang er for tidlig enda.

  Min erfaring er at aksjer kan stige langt mer enn man hadde trodd. Samtidig som det samme kan skje når aksjer faller.

  Det er innlysende at Fredriksen har en agenda med sine uttalelser om tankmarkedet. De har nok allerede i kikkerten hvilke selskaper de skal kjøpe for en billig penge. Ikke ulikt rovdyr som ser seg ut de svakeste dyrene i flokken når de jakter...

  SvarSlett
 2. Hei

  Jeg er enig med deg i at FRO og GOGL godt kan falle enda en god del. Som Trøim og Fredriksen sier så bør vi forvente enda 1-2 år med dårlige tider. Derfor kan det godt være bunnen først kommer om 10-15 måneder. Så lenge du også ser større oppside i de selskapene du nå sitter i enn FRO og GOGL tror jeg du gjør lurt i å holde deg i disse.

  Fredriksen har uttalt at han vet mange av selskapene som vil gå konkurs, så det kan nok stemme som du sier, at de allerede har sett seg ut selskapene som de skal kjøpe opp, og kun venter på riktig tid.

  Lykke til med investeringen din ;)

  SvarSlett
 3. Kjøpte Frontline til ca 90 kroner på morgenkvisten, går inn i aksjen på stort innsidekjøp på 14.000 aksjer på fredag. Et kjøpssignal for deg også`?

  SvarSlett
 4. Jeg syntes det stort sett alltid er positivt med innsidekjøp, og jeg tror at på lang sikt er nok kr 90 en veldig god inngang.

  Jeg har der i mot en stor nok andel i FRO og spesielt shipping generelt til at jeg ikke ønsker å kjøpe mer aksjer med det første. Hvis FRO skulle falle til 70-80 vil jeg sterkt vurdere å øke beholdningen min i FRO.

  SvarSlett