Spesialtilpasset søk som kun finner artikler og innlegg fra Norges største og mest populære finans og økonomi blogger.

tirsdag 7. juni 2011

Farlig å gamble mot Fredriksen!

Les: Farlig å vedde mot Fredriksen

Les: Dårlig idé å gamble mot Fredriksen

Igjen spekuleres det i hva agendaen til Fredriksen er. Det virker for meg helt urealistisk at Fredriksen skal overføre 30-40 milliarder kroner til tankmarkedet. Hvis han skal det kan jeg ikke se for meg at det gjøres på noen annen måte enn å starte ett gigantselskap, eller en hel masse 2-3 milliarders selskap.

Utdrag fra DN:
”Med tank og tørrbulk på is i noen år til, på grunn av overkapasitet, er det meste av Fredriksens fokus på offshore.

- Det er ikke like gøy som tank, sier han.

- Man sier at han har innflytelse innenfor shipping, men de seneste fem årene har han vært mest innflytelsesrik innenfor offshore og boring. Han har gjort om et selskap verdt 200 millioner dollar, til et selskap verdt 13-14 milliarder dollar, sier Trøim.
Fredriksen ønsker å komme tilbake til shipping og gjenta suksessen med Frontline. Men det kommer til å gå minst et år før han ser seriøst på tankskip igjen, på tross av kjærligheten til bransjen.” DN 13.12.2010 - Kilde: Varsler tank-comeback

Det sies han vil gjenta suksessen med Frontline. Betyr dette at det er Frontline som skal fortsette som flaggskipet. Eller vil han gjenta suksessen han hadde med Frontline, med et nytt selskap?

Da Columbus dro til Amerika visste han ikke hvor han skulle. Da han kom fram, visste han ikke hvor han var, og da han kom tilbake, visste han ikke hvor han hadde vært. Jeg føler meg litt i samme situasjonen her. Det står for meg veldig uklart hvor i syklusen FRO er nå og hvor den skal i løpet av de neste 12-24 månedene. Derfor velger jeg å ikke foreta meg noe som helst. Jeg kommer til å følge selskapet opp og ned inntil jeg kan fastslå retningen videre.

It was the Law of the Sea, they said. Civilization ends at the waterline. Beyond that, we all enter the food chain, and not always right at the top.
Hunter S. Thompson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar